18.02.24

 ДОБРОГО ДНЯ, ШАНОВНІ ДІТИ та БАТЬКИ!

Триває 22 навчальний  тиждень : "ЧИ ВСЕ У ЖИТТІ МАЄ ЦІННІСТЬ ?"

Треба разом привітатись:

Добрий день! Добрий день!

Дружно й весело сказати:

Добрий день! Добрий день!

Вправо, вліво повернутись.

Добрий день! Добрий день!

Одне одному всміхнутись.

Добрий день! Добрий день!

Всіх вас рада привітати

І найкраще побажати.

Добрий день!










Чи все в природі має цінність?

— Природа — найважливіша умова життя людей. Воду, тепло, світло, їжу, повітря — все це нам дає природа. Вона чарує і захоплює нас своєю красою, охороняє наше здоров'я. Зелений колір листя і трави заспокоює людину та позбавляє втоми — це доведено вченими. Турбота про природу, любов до неї роблять нас добрішими.

«Добре — погано»

□ Ясний сонячний день весни — добре чи погано?

□ У лісі зникли всі вовки — добре чи погано?

□ Щодня йдуть дощі — добре чи погано?

□ Усі дерева зелені — добре чи погано?

□ Багато квітів у шкільному саду — добре чи погано?

□ Зникли всі птахи планети — добре чи погано?

□ Сонечко не сходить і надворі постійна темрява — добре чи погано?

РОЛЬ ПОВІТРЯ, ВОДИ,ГРУНТУ

Повітря — важлива складова життя людини. Склад повітря має бути незмінним (азоту — 71 %, кисню — 21 %, вуглекислого газу — 0,03 %.) Якщо відбудуться зміни у складі повітря, то це призведе до хвороб органів дихання, а в подальшому — до смерті.

Вода. Організм людини не може прожити без води, бо вона бере участь у різних процесах, що відбуваються в організмі людини. Від того, яка вода потрапляє в організм, залежить і здоров'я людини.

Ґрунти. Кількість родючих ґрунтів на планеті зменшується. Ґрунти виснажуються. Та кількість добрив, яку люди вносили в ґрунти, була занадто великою, що і спричинило зменшення кількості родючих ґрунтів.

Господарюючи, людина вирубувала ліси, осушувала болота та річки. Все це призвело до зменшення розмаїття живих організмів на Землі.

Доволі часто цей вплив завдає непоправних змін природі. Через активну й не завжди раціональну діяльність людина дедалі частіше стає причетною до зникнення представників живої природи — тварин і рослин. Надмірне промислове будівництво, осушення заболоченої місцевості, вирубування лісів призводить до зникнення рослин і тварин на значних площах.

Отже, людина, втручаючись у природу, повинна пам'ятати, що природа залишається єдиним і незмінним джерелом усіх багатств, потрібних людині для існування. Тому головний обов'язок кожної людини і всього суспільства в цілому — це дбайливе ставлення до природи, збереження представників рослинного і тваринного світу.

КОЛИ ЗДІЙСНЮЮТЬСЯ МРІЇ

В одному мальовничому містечку, на березі швидкої та бурхливої річки, за столітніми соснами, на зеленому пагорбі, поплямованому різнобарвними квітами, стояв маленький чепурний будиночок. У цьому будиночку мешкав звичайнісінький собі хлопчик. Звали хлопчика Івасем. І ніби нічого дивного: чемний та вихований, добрий учень і хороший друг.

Та ось одна біда. Вважав Івась, що нічим не наділив його Бог, що ніби не вміє він скласти гарного вірша чи змайструвати якусь дотепну штучку або швидше за всіх друзів промчати на велосипеді по крутому схилу.

От одного ранку, прокинувшись і лежачи у ліжку, Івась згадував свій нічний сон. А наснилося йому тієї ночі, що малював він веселу та швидку річку, що тікає десь далеко за місто, стрімкі схили з височезними дубами та соснами, синє небо з барвистою веселкою і прозорі краплинки дощу, що втішають місто після нічного сну.

Недовго думаючи, Івась підхопився і стрімголов побіг до дідуся, бо пам'ятав, що у діда в світлиці стоїть мольберт і здоровезна коробка, наповнена маленькими тюбиками масляної фарби, а ще повний набір розкішних пензлів. І ще знав Івась, що дідусь не відмовить онукові, бо дуже любив він Івася.

Як вітер, хлопець залетів до оселі та збиваючись розповів дідусеві про сон і про те, що хоче він намалювати свою мрію.

Звісно, дідусь не заперечив. Легко, немов пташка в небі, літав пензлик Івася на папері, змішував неймовірні барви, вимальовував дивні створіння і казкові чарівні ліси.

За три години роботи, що для Івася пролетіли, мов хвилина, перед хлопчиком з'явилася прекрасна картина. Навіть дідусь здивувався, як-то воно гарно.

За тиждень у школі, де вчився Івась, відбулася виставка, на якій його картину викупили люди, що допомагають дітям, які потребують лікування.

Таким чином, зрозумів наш Івасик, що в цьому житті кожній людині Бог наділяє свій єдиний дар, той, який на все життя. Тільки його потрібно знайти.

Зараз наш Івасик уже Іван Романович, а картини його відомі майже на весь світ. Перша картина повернулася до школи, де вчився наш Івасик, як уже здійснена мрія.

Немає коментарів:

Дописати коментар

  ДОБРОГО ДНЯ, ШАНОВНІ ДІТИ та БАТЬКИ! Триває 30 навчальний  тиждень : "Подорожі у часі та просторі  " Добрий день, Любі хлопчики ...